Tarımsal İşletmecilik
TARIMSAL İŞLETMECİLİK |
TYT |
Programın Amacı : Bu program, tarım işletmelerinde proje hazırlama, muhasebe kayıtlarını düzenleme, finansman ve ürün pazarlama gibi alanlarda çalışabilen, tarımsal işletmelerin karlılık durumlarını arttırmayı hedefleyen elamanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Mezunlarının Alacağı Diploma ve Unvan : Eğitimini başarı ile bitirenlere Ön Lisans diploması ve 'Meslek Elemanı'unvanı verilir.
Çalışma Alanları ve İş Bulma İmkanları : Bu programdan mezun olan teknikerler, tarım sektörünün ve tarıma dayalı sanayinin tüm alanlarında çalışabilmektedirler. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında, Tarım Kredi ve Tarım Satış ve Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinde ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Ayrıca, zirai ilaç ve tohumluk pazarlama hizmetlerinde 3 yıl çalıştıktan sonra zirai ilaç bayii açabilmektedirler.
Tarımsal İşletmecilik Programına Giriş Koşulları : Meslek Liselerinin, Tarım, Ziraat, Genel Ziraat, Tarım Meslek Lisesi, Makine- Tarım Teknolojisi bölümünden ve Ticaret liselerinden mezun olanlar “Tarımsal Pazarlama” Ön Lisans Programına Sınavsız olarak girebilirler. Meslek liselerinin sınavsız geçiş için belirlenen bölümleri dışındaki bölümlerden ya da liselerden mezun olanlar/olacaklar ise ÖSYM Başkanlığınca yapılan (TYT )Sınavına girmeleri, yeterli “TYT '' puanı almak gerekir.
Meslekte İlerleme : Tarımsal İşletmecilik meslek elemanları , kişisel becerilerine bağlı olarak çalıştıkları yerlerde yöneticiliğe kadar yükselebilirler. Ayrıca, iki yıllık eğitimleri sonunda DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile ÖSYS kitapçığında belirtildiği gibi İşletme Fakülteleri veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İşletme Bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.
Eğitim Süresi ve İçeriği : Eğitim süresi 2 yıl olup, öğrencilere eğitim süresince Tarımsal İşletmecilik,Tarım Politikaları,Toplam Kalite Yönetimi,Avrupa Birliği ve Türk Tarımı,Tarımsal Kıymet Takdiri,Girişimcilik gibi dersler verilmektedir.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc